سیب را فراموش کنید! مطالعه نشان می دهد این میوه می تواند سلامت روان شما را تنها در 4 روز بهبود بخشد
بر اساس مطالعه ای که در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شده است، دانشمندان نیوزلندی دریافتند که خوردن کیوی می تواند خلق و خوی فرد را در کمتر از چهار روز تقویت کند.
تاملین کانر، یکی از نویسندگان این مطالعه، که روانشناسی در دانشگاه اوتاگو تدریس میکند، در بیانیهای گفت: «برای مردم بسیار خوب است که بدانند تغییرات کوچک در رژیم غذاییشان، مانند افزودن کیوی، میتواند در احساس روزانه آنها تفاوت ایجاد کند. .
بر اساس گزارشها، این اثرات افزایشدهنده سلامت روان به این دلیل است که این میوههای فازی سرشار از ویتامین C هستند که به افزایش خلق و خو و شادابی و سایر فواید معروف است.
برای آزمایش اثرات ادعایی تقویت خلق و خوی این میوه، تیم کیوی آزمایشی را روی 155 فرد بزرگسال با سطوح کمبود ویتامین C انجام داد.
هر روز به مدت هشت هفته، به شرکت کنندگان یک دارونما، یک مکمل ویتامین C 250 میلی گرمی یا دو کیوی داده شد و سپس از آنها خواسته شد تا در مورد سرزندگی، خلق و خو، کیفیت خواب و فعالیت بدنی خود گزارش دهند.
محققان دریافتند که هم گروه ویتامین C و هم گروهی که کیوی مصرف میکردند، خلق و خوی بهبود یافته را گزارش کردند، اما فقط گروه دوم گفتند که افزایش موفقیت خود را احساس میکنند.
بهتر از همه، گروه کیوی طبق گزارشها، شادابی و بهبود خلق و خوی را تنها در چهار روز با تأثیرات تجربه کردند که در حدود 14 تا 16 روز به اوج خود رسید.
دکتر بن فلچر، سرپرست تیم تحقیق، که این تحقیق را به عنوان بخشی از دکترای خود در اوتاگو انجام داد، گفت: شرکتکنندگان ما در ابتدا از سلامت روان نسبتاً خوبی برخوردار بودند، بنابراین فضای کمی برای بهبود داشتند، اما همچنان مزایای مداخلات کیوی یا ویتامین C را گزارش کردند.
دانشمندان این فواید سلامت روان را با محتوای بالای ویتامین C کیوی مرتبط دانستند.
جالب اینجاست که شرکتکنندگان از نوع SunGold استفاده کردند - که داخل آن زرد است تا سبز - و طبق گزارشها، ویتامین C سه برابر پرتقال و توتفرنگی نسبت به وزن گوشت خوراکی دارد.
کیوی SunGold سه برابر پرتقال ویتامین C دارد. فلچر گفت که در نهایت نتایج نشان می دهد که چگونه "آنچه می خوریم می تواند تأثیر نسبتاً سریعی بر احساس ما داشته باشد."